Hem »

Nästa läsår 2017-18

Hej alla gamla och nya föräldrar!

Nästa läsår 2017-18 kommer skolan att genomgå en förändring.

Förändringen rör er som har barn i förskoleklasserna, klass 1, klass 2 och

klass 3.

Då vår skola växer behöver vi mer utrymme. För att att vi ska få plats kommer en del av skolan att flytta till våra gamla lokaler i Agnesberg. De gamla lokalerna i Agnesberg har genomgått en enorm renovering och byggts om till en hel ny skola.

Alltså nästa år kommer skolan att vara i två stora byggnader, Agnesberg och Kortedala.

Dem som ska ha sina barn i klasserna F-3, alltså förskolan Månen, Solen, klass 1A, 1B, 2, 3A, 3B och fritids kommer att ha sina barn i våra nygamla lokaler i Agnesberg.

Vad innebär detta i praktiken för er föräldrar?

Detta innebär ingen större förändring förutom vistelse plast/ort för ert barn. Bussarna kommer att åka som vanligt, samma tider och samma hållplatser.  Mer specifik buss schema och de nya skolschemat kommer att läggas ut på våran hemsida.

Övriga klasser 4- 9 kommer att fortsätta vara i Kortedala.

Håll utkik efter mer och aktuell information på vår hemsida, www.vetenskapsskolan.se

Vetenskapsskolan

The big challenge

The Big Challenge är en tävling där flera olika deltagare från olika skolor och länder möts för att tävla på engelska.
I denna tävling hade vetenskapsskolan sina egna deltagare som gjorde en enorm insats!
Bland deltagarna från Vetenskapsskolan fanns ingen mindre än:

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Tuba Osmani, från År 6, som kom 1:a i hela Västra Götaland för hennes ålder. Det fanns 78 deltagare från år 6

Abdurahman Ahmatovic kom 2:a i Västra Götaland. Och han kom på 14:e plats i hela Skandinavien bland 1106 deltagare.

Abdulhamid El Masri vann 3:e plats i Västra Götaland bland år 5 och Lina El Masri bland år 8.

4:e plats tog Pari Sarang Mahmud för år 6 och Hammam Elmasri för år 8.

5:e plats för år 6 i Västra Götaland tog Chawan Mohammed.

Hygien tema på måndag

På måndag kommer vi att ha ett hygien tema där vi kommer uppmärksamma

vikten av hygien på skolan, då vi är ca 350 elever/lärare tillsamans under samma tak.

Studiebesök till Stockholm

Studiebesök till Stockholm,  klass 7 och 9

Datum: Fredagen den 10 februari

Tid: 05.00

Plats för samling: Centralstationen, bredvid Clarion Post hotell.

Vi räknar med att insallah vara framme i Stockholm cirka kl 12.15.

Hur: Vi åker med en skolbuss som vi har till vårt förfogande hela dagen.

Vad kommer vi att göra i Stockholm?

• Vi kommer att besöka riksdagen med en bokad guide mellan klockan 13-14.30.
  • Därefter ska vi besöka Vasamuseet.
  • Och sist innan tillbakavägen ska vi insAllah försöka hinna besöka stora Stockholms mosken.

Vi räknar med att insallah vara tillbaka hemma i Göteborg cirka klockan 00.30 på natten.

Ansvaret ligger hos er föräldrar att se till, att eleverna kommer till- och går från centralstationen hem.

OBS! Dem elever som absolut inte kan vara med på resan ska meddela via sina föräldrar att dem inte kan följa med. För dessa elever gäller då en helt vanlig skoldag.

Vad ska vi tänka på inför resan?

• Skolan bekostar resan och eleverna bekostar egen matsäck, därför ska man tänka på att ta med matsäck för minst 2 tillfällen. För dem som önskar äta ute kommer vi att ha möjlighet till att köpa mat en gång, vilket blir eventuellt vid mosken, där vi eventuellt kommer att stanna för att äta innan tillbakavägen.
  • tänk på att ha varma och bekväma kläder och skor.

Arbetslag högstadiet

Vinterlov

Nu börjar vinterlovet och skolan börjar igen den 9 januari!

Nya öppettider för receptionen

Vi har ändrat tiderna för öppettider hos receptionen.

Receptionens öppettider är följande:

Måndag-Fredag 08:00-13:20

Lunchstängd mellan 12:00-12:30

Välkommen tillbaka till skolan den 22 aug

Måndagen den 22 augusti börjar vi igen.

Skoldagen startar 8:15 och slutar 14:30, lunch serveras.

Bussar går som vanligt.

//Sven Erik-Berg

24 mars slutar eleverna kl 13:00

Den 24 mars slutar alla elever tidigare än vanligt. Alla lektioner slutar kl 13:00 och bussarna åker från skolan kl 13:15.

IUP vecka

Vecka 10 börjar IUP veckan, där föräldrarna kommer till skolan för att prata om elevernas utveckling.

Alla elever slutar tidigare, klocka 13:00 hela veckan!

Sportlov

Sportlovet har börjat och kommer att vara i en vecka.

Skolan kommer att börja igen tisdagen den 23 februari.

Ses då!