Hem » Skolmaten » Matrådet

Matrådet

Hej föräldrar!

På Vetenskapsskolan vill vi att våra elever ska äta en näringsrik och bra kost, vi har därför genomfört vissa förändringar vad gäller vår skolmat. Vi hoppas att dessa förändringarna leder till att eleverna inte bara äter sig mätta utan även får en bra och nyttig lunch. Vi har utökat vår salladsbuffé så att det finns fler grönsaker för eleverna att välja mellan. Vissa maträtter har vi valt att ta bort ur menyn då de inte uppfyller de näringskrav som skolverket har på skolmat. Detta är även anledningen till att pommes frites inte kommer att serveras mer än en gång i månaden. Minst en gång i veckan serveras fisk.
För de elever som äter speciell kost, såsom vegetariskt, glutenfri, laktosfri eller som är allergiker till någon föda, ska skriva på en blankett och skicka det till oss på skolan. Har man redan gjort det gäller den fortfarande. Men det kan finnas elever som med tiden får allergier, då ska man snabbt ta kontakt med skolan så att eleven kan få ändrad kost.
Det kommer även i fortsättningen att finnas laktosfri mjölk, för de elever som inte kan dricka vanlig mjölk. För det behöver man också skriva på en blankett och skicka in till oss.
Om du som förälder har några synpunkter eller förslag vad gäller skolmaten så tar matrådet tacksamt emot dessa.

Personal på Vetenskapsskolan

Om ni är intresserade om vidare information i frågan så besök gärna skolverkets hemsida och läs om mat i skolan.