Hem » Klass 1 » Vecka 9

Salam aleikom alla föräldrar där hemma!

VIKTIGA DATUM!

Tisdag 14/3 är det föräldramöte. Mer info med exakta tider kommer under nästa vecka..

OBS!

Vid sjukanmälan ska ett sms skickas till receptionen och inte till lärarna.  Nummer till receptionen är: 0769459701

Sjukanmälan görs senast kl 08:00

Om frånvaron ej meddelas, rapporteras den som ogiltig frånvaro från skolan.

Under HT kommer arbetstidsförskjutningen för lågstadiet att äga rum på tisdagar mellan 13:15-14:15. Berörda elevers föräldrar meddelas i god tid för att de själva ska hämta sina barn efter arbetstidsförskjutningen.

Läxhjälpen är på tisdagar 13.15–14.15 och torsdagar 14.30–15.30.

Alla elever på skolan har en läsläxa. De måste läsa minst 30 minuter varje dag och en förälder ska signera detta i veckoschemat som följer med. Lappen lämnas till mentor varje fredag och man får en ny när denna är helt ifylld. Det är av största vikt att eleverna sköter detta då det är en stor bidragande faktor i att utveckla elevernas läsförmåga!

Ni som har egna inloggningsuppgifter kan själva logga in och ta del av all information om era barn på infomentor. www.infomentor.se

Detta har vi arbetat med under veckan:

Svenska: Vi tittar på substantiv, alltså namn på saker och ting, och visar hur man kan böja dessa i singular och plural, alltså “en/ett” eller “flera”.

Matematik: Vi arbetar med subtraktion vid tiotalsövergång. Eleverna ska som längst arbeta till sidan 113 i Favoritmatematik 1B.

So: Vi har tittat på vad stress är och hur det påverkar kroppen på olika sätt.

No: Vi har gått igenom växthuseffekten, vad den är, hur den uppstår och vad vi kan göra för att minska den för att få en bättre framtid. Detta följs av att vi i klassen gör två bildkollage med bra respektive dåliga sakers inverkan på den.

Arabiska Lina: Eleverna hade en repetition på dem tre tecken. De har börjat med det nya målet som är alsokon. Eleverna har tränat på tecknet alsokon men de har det fortfarande svårt. Vi kommer att jobba vidare med tecknet under kommande veckor. Eleverna måste läsa lite varje dag.

Läxa: träna på dem 4 ord som finns på boken s. 42 och 43. Läs gärna sidorna 44 och 45 som vi kommer att jobba med nästa vecka.

Viktigt:

Det är ni föräldrar som har ansvaret att kontakta skolan om ert barn behöver fritids eller liknande. Många barn har vid ett flertal tillfällen bett om att bli skickade hem, till fritids eller liknande utan att vi fått information om detta från er föräldrar. Vi har tyvärr inte den möjligheten att ringa upp er mitt under våra barns undervisningstider för att bekräfta sådan information. Dessutom går det inte att ringa eller meddela oss fröknar om ändringar samma dag. Vi kommer alltså inte kunna ändra på era barns scheman om ni ringer med sådan info samma dag. Vi behöver få sådan info i god tid.

De som behöver läxhjälp kommer att meddelas och då är det ni föräldrar som måste se till så att era barn blir upphämtade.  I annat fall måste vårdnadshavare meddela om ändringar. Vi lämnar alltså inte iväg våra elever utan ert godkännande.

Observera även att vi inte kan ta emot samtal på tisdagar på grund av vi då sitter i möte.

Våra telefontider är följande:

14:40-15:15 alla vardagar, dock inte tisdagar. Ni kan även maila eller sms:a.

Ni kan nå oss på följande nummer och email:

Nicolaus 0737828107
nicolaus.camp@vetenskapsskolan.se