Hem » Klass 2A & 2B » Vecka 9

Salam aleikom alla föräldrar där hemma!

Tack alla föräldrar som kunde komma på IUP-samtal. Vårt samarbete är viktigt för att våra små skall lyckas och utvecklas.

Det är viktigt att eleverna äter frukost varje dag innan de kommer till skolan.

Vi rekommenderar att eleverna har med sig en frukt varje dag. Elever som har mobiler med sig ska lämna in dessa innan första lektionen till läraren.

Dessutom är det viktigt att barnen klär sig efter väder. Vi närmar oss vårväder med en hel del  regn. Ha gärna extra kläder till hands i ryggsäcken eller i  barnens lådor.

Viktig information

Vecka 11: Tisdag, Föräldramöte

Vecka 14: Onsdag: Studiedag

Vecka 15: Påsklov
Vecka 16: Måndag, påsklov

Detta har vi arbetat med under veckan som gått:

Matte: Vi har haft ett sluttest på kapitel 2. Vi har även börjat på ett nytt kapitel och arbetat en del med uppdelning av hundratal..

Svenska: Vi har fortsatt vårt arbete med att återberätta texter, bland annat faktatexter.

So: Vi har börjat vårt arbete med hur man idag kan hitta spår från forntiden.

No: Vi arbetar med kroppen och kroppens delar. Vidare även med olika organ såsom huden, hjärtat, hjärnan mfl.

Eng: Vi har lärt oss vad olika kroppsdelar heter på engelska. Eleverna har även fått arbeta med en enklare läsförståelse

Arabiska Lina: Eleverna har tränat på dem fem sinnen. De fick några praktiska övningar som gäller sinnen och övat på en sång.

Läxa: Läs sången med alla tecken, skriv den i skrivhäftet och träna på den utantill med melodi.

OBS!                                                                                                                                                        Vid sjukanmälan ska ett sms skickas till receptionen och inte till lärarna.  Nummer till receptionen är: 0769459701                                                                                                        Sjukanmälan görs senast kl 08:00

Om frånvaron ej meddelas, rapporteras den som ogiltig frånvaro från skolan.

Under HT kommer arbetstidsförskjutningen för lågstadiet att äga rum på tisdagar mellan 13:15-14:15. Berörda elevers föräldrar meddelas i god tid för att de själva ska hämta sina barn efter arbetstidsförskjutningen.

Läxhjälpen är på tisdagar 13.15–14.15 och torsdagar 14.30–15.30.

Alla elever på skolan har en läsläxa. De måste läsa minst 30 minuter varje dag och en förälder ska signera detta i veckoschemat som följer med. Lappen lämnas till mentor varje fredag och man får en ny när denna är helt ifylld. Det är av största vikt att eleverna sköter detta då det är en stor bidragande faktor i att utveckla elevernas läsförmåga!

Ni som har egna inloggningsuppgifter kan själva logga in och ta del av all information om era barn på infomentor. www.infomentor.se

Viktig information:

Det är ni föräldrar som har ansvaret att kontakta skolan om ert barn behöver fritids eller liknande. Många barn har vid ett flertal tillfällen bett om att bli skickade hem, till fritids eller liknande utan att vi fått information om detta från er föräldrar. Vi har tyvärr inte den möjligheten att ringa upp er mitt under våra barns undervisningstider för att bekräfta sådan information. Dessutom går det inte att ringa eller meddela oss fröknar om ändringar samma dag. Vi kommer alltså inte kunna ändra på era barns scheman om ni ringer med sådan info samma dag. Vi behöver få sådan info i god tid.

De som behöver läxhjälp kommer att meddelas och då är det ni föräldrar som måste se till så att era barn blir upphämtade.  I annat fall måste vårdnadshavare meddela om ändringar. Vi lämnar alltså inte iväg våra elever utan ert godkännande.

Observera även att vi inte kan ta emot samtal på tisdagar på grund av vi då sitter i möte.

Våra telefontider är följande:

14:40-15:15 alla vardagar, dock inte tisdagar. Ni kan även maila eller sms:a.

Ni kan nå oss på följande nummer och email:

Lina 0769-19 99 90    Lina.tillo@vetenskapsskolan.se

Hanan A.